BMW разкри оптимистични прогнози за четвъртото тримесечие и заявяви, че списъкът

...
BMW разкри оптимистични прогнози за четвъртото тримесечие и заявяви, че списъкът
Коментари Харесай

Продажбите на електромобили стимулират печалбите на BMW и Volvo

BMW разкри оптимистични прогнози за четвъртото тримесечие и декларира, че описът му с поръчки е напълнен чак до първите месеци на идната година.

Компанията остава твърда в ценовата си тактика, избирайки да не понижава цените, както направиха конкурентни производители на коли в изискванията на мощна пазарна конкуренция.

Въпреки че проблемите във веригата за доставки завършват, BMW признава, че към момента има провокации, като да вземем за пример нарасналите разноски за материали и логистика, като подчертава най-много към тези за труд, оповестява Reuters.

Резултатите на компанията за третото тримесечие значително подхождат на упованията спрямо някои съперници, които предизвестяват за потиснатата пазарна среда, засягаща търсенето.

На въпрос за понижаване на цените за стимулиране на търсенето на електрически транспортни средства, изключително в Китай, където се следи мощна конкуренция за пазарен дял, основният изпълнителен шеф на BMW Оливър Ципс споделя пред Reuters, че този метод не подхожда на тактиката на компанията.

„ Нямаме интерес да понижаваме цените, с цел да спечелим пазарен дял. Това не е нашата тактика. И както виждате, съумяваме да реализираме забележителен напредък даже при доста допустими цени ".

Производителят на първокласни коли планува годишен марж на облагата преди лихви и налози в подразделението си за леки коли от 9,0%-10,5%, като сега може да се похвали с марж от 10,3% за тази година. Моделите с по-високи цени, като 7-ма серия, способстват за растежа на продажбите.

Освен това BMW оповестява, че продажбите на напълно електрически коли надвишават задачата от 15% до края на годината.

По сходен метод Volvo регистрира забележителен растеж в продажбите на електрически транспортни средства, като в резултатите си за октомври отбелязва 29% нарастване.

Общите продажби за месеца се усилват с 10% спрямо миналата година, като електрическите транспортни средства съставляват 18% от всички продадени коли Volvo.

Според Reuters, тези положителни резултати се дължат на по-високите цени и напълно електрическите транспортни средства, вследствие на което тримесечните доходи надвишават упованията и доближават 38,5 милиарда евро.

Нетната облага на групата е намаляла със 7,7% спрямо миналата година, основно заради еднократния подтик от предходната година, когато BMW пое мажоритарния надзор върху китайското си взаимно дружество.

За разлика от позитивните доклади на BMW и Volvo, съперници като General Motors, Ford, Tesla и Volkswagen по-рано предизвестиха, че търсенето на електрически транспортни средства не се развива съгласно упованията им.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР